Tuesday, 1 March 2016

Vacanta Republica Dominicana                 Considera de Cristofor Columb “Mica Spanie”,  Republica Dominicana amane unul dintre cele mai cautate locuri cand vine vorba de o vacanta tropicala. Am vizitat Republica Dominicana odata cu obtinerea unei oferte de la o agentie de turism. Un sejur in Repubica Dominicana costa in jur de 1000 euro pentru 10 nopti la un hotel de 4 stele. Preturile din aceasta regiune sunt mari, dar accesibile daca ati economisit bani din timp.
                  Am ajuns in aeroportul din Punta Cana dupa un zbor de 14 ore. Conditiile din avion au fost grozave si la fel si hotelul unde am fost cazat. Luxul domina in hotelurile din Republica Dominicana si veti avea onoarea, la fel ca si mine, sa vedeti unele personalitati care stau la acelasi hotel. In primele 5 zile am vizitata zona Punta Cana si insulele din jur ( Saona, Samana ). Tot in primele 5 zile din Punta Cana ne-am plimbat cu Jeepul si am petrecut pe plajele calde din zona.
               Dupa 5 zile am pornit spre capitala Santo Domingo de unde am cumparat foarte multe suveniruri si am stat la o terasa unde se servesc specialitati locale, in general fructe de mare. Peisajul din Republica Dominica este foarte romantic, din cauza asta este o destinatie recomandata pentru indragostiti.
               In a 5 zi ne-am intors la hotelul din Punta Cana si angajatii hotelului ne-au oferit 5 zile ne neuitat. Acestia au pregatit mese festive si un foc imens pe plaja unde un grup de dominicani au cantat imnuri vechi si ne-au prezentat instrumentele traditionale. Tot in Punta Cana am vazut pentru prima data cum se prind unele vietati marine si cat de periculoasa poate fi o meduza.
             La finalul sejurului din Republica Dominicana m-am desparit cu greu de acel peisaj tropical si cu siguranta imi voi aduce aminte cu drag de acest pamant descoperit cu mult timp in urma de spanioli.

No comments:

Post a Comment