Wednesday 22 March 2017

Cat ne costa sa reparam centrala termica de apartament

La fel ca oricare alt dispozitiv, si centralele termice trebuie intretinute in mod corespunzator intrucat daca nu sunt respectate regulile impuse, acestea se vor defecta si de multe ori este nevoie de costuri ridicate pentru remedierea lor. Aceste dispozitive sunt intalnite in peste 50% din locuintele din mediul urban, insa se gasesc si in unele case din mediul rural, acolo unde localitatile sunt racordate la gaz.

Economii

Centralele sunt populare pentru faptul ca promit economii semnificative luna de luna, in special in cursul iernii, iar proprietarii nu mai sunt nevoiti sa se lase la mana autoritatilor pentru furnizarea caldurii si a apei calde. Si cu toate ca preturile pentru cumpararea si punerea in functiune a acestor dispozitive ajung uneori si la peste 10.000 de lei, oamenii sunt dispusi sa faca acest efort financiar, pentru ca mai apoi, dupa amortizarea investitiei, vor avea numai de castigat.

Durata de viata

In schimb, intotdeauna trebuie avut in vedere si care sunt costurile pentru reparatii centrale termice, intrucat aparatele trebuie sa fie intretinute conform unui plan propus de producator pentru a prelungi durata de viata. Reviziile si verificarile reprezinta cea mai buna modalitate in acest sens intrucat ofera posibilitatea de a inlocui anumite piese care dau semne de uzura sau unele care par ca vor ceda in viitorul apropiat. De regula trebuie schimbate componente banale precum niste garnituri sau alte elemente din cauciuc care se uzeaza cu trecerea timpului, insa uneori pot aparea si momente imprevizibile in care sa se defecteze instalatiile.

Costurile difera


Astfel, clientii care se intereseaza de costuri pentru reparatii centrale termice trebuie sa stie ca acestea difera in functie de problema prezentata, uneori fiind nevoie de doar cativa zeci de lei pentru remediere, iar in alte cazuri sunt necesare cateva sute de lei sau chiar mai mult, din acest motiv fiind recomandata intretinerea corespunzatoare.

No comments:

Post a Comment