Wednesday 20 May 2015

Clickuri fraudulente in sistemul Google Adwords?



Xionagrup.ro vine in ajutorul tuturor persoanelor si companiilor care detin un website si deruleaza o campanie de tip pay per click, cea mai des intalnita fiind cea de la Google, si anume AdWords. De cele mai multe ori competitia este cea care decide sa consume bugetul alocat unei campanii prin a da click pe reclamele afisate, astfel incat proprietarul sa fie taxat de fiecare data. 

Xiona isi doreste eliminarea de pe piata a acestor competitori, avand posibilitatea de blocare a IP-urilor care inregistreaza activitati suspecte. 

Pentru a reusi identificarea click-urilor fraudulente, Xiona pune la dispozitia utilizatorului un cod unic de urmarire, care trebuie implementat in cadrul fiecarei pagini care se doreste a fi urmarita. Pe aceasta cale se pot identifica atat adresele IP invididuale, cat si fiecare vizita, astfel fiind posibila monitorizarea si comportamentul vizitatorilor cu website-ul, precum: timpul mediu petrecut, sectiunile cel mai des accesate, dar si sursa de provenienta a acestora. Pe aceasta cale se descopera daca vizitatorii provin de pe urma campaniilor pay per click sau din alte surse precum retele de socializare. 

Primul pas este adunarea si stocarea datelor cu privire la o anumita adresa IP, care a accesat site-ul utilizatorului prin clickuri platite. Faza urmatoare presupune stocarea datelor intr-o „agenda” si monitorizarea tuturor activitatilor suspecte, precum vizite multiple suspecte din partea aceluiasi IP. In cazul in care sunt constatate nereguli, Xiona opreste afisarea reclamelor doar catre IP-urile suspecte, celelalte avand parte in continuare de reclame. 

Un alt avantaj promis de acest sistem este posibilitatea utilizatorului de a exporta datele in diferite formate (cel mai comun fiind xls) in cazul in care se doreste trimiterea unor notificari carte Google, in incercarea de a recupera sumele consumate pe campanii AdWords, dar irosite din cauza altora.
Utilizatorii pot testa sistemul propus de Xiona, gratuit, timp de o luna, iar dupa care isi vor putea alege unul dintre cele patru pachete propuse, in functie de necesitati, iar preturile incep de la 10 euro pe luna.

Pentru mai multe detalii despre XionaGrup:  https://www.xionagrup.ro/en-us/

No comments:

Post a Comment